Egészségnap a Petzelt József Szakközépiskola és Szakiskolában

A Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Szakközépiskolája és Szakiskolája Egészségnapján február 17-én délelőtt 10 órától színes programok várják az iskola diákjait. A szentendrei Mentőállomás munkatársai gyakorlati bemutatót tartanak, a betegvizsgálat és a mentőkocsi megtekintése nagy érdeklődésre tart számot. A védőnők újraélesztést mutatnak be ambu-babákon és egymáson is gyakorolhatják ezt a fiatalok. Az érzékenyítés öregségi szimulátor segítségével történik. Turán Cintia fotográfus a művész szemével jeleníti meg az erotikát. Dr Lászik András igazságügyi orvosszakértő beszél kábítószer veszélyeiről, a DNS labor rejtélyeiről és Dr. Szlávik János infektológus az AIDS ről tart előadást a fiatal hallgatóságnak. Kollégánk Szandi-Varga Péter biológia tanár, az iskolai ökomunkaközösség vezetője a környezettudatos életvitelről tart előadást.

Tanulók a tankonyhán egészséges falatkákat készítenek, valamint ezen a napon gyümölcsöt, és különféle vitamin salátákat is kínálnak a büfében.

Az Egészségnapon hirdetjük ki az „Így látom én – Veszélyek és kísértések” diákművész pályázat eredményét, a díjak átadásával egybekötve.

A kiállítás megnyitója 2016. február 17-én 10.30 órakor lesz a Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Szakközépiskolája és Szakiskolájában. A díjnyertes művekből vándorkiállítást láthatnak majd a Rendőrkapitányság Aulájában, az Önkormányzat épületében, a résztvevő iskolákban és Március 19-én a V8 Egészségnapján.

A rajzpályázat témája a drogok, alkohol, szenvedélybetegségek és a fiatalság, veszélyek és kísértések, melyre az Egészséges Városért Közalapítvány „Beszélj róla magaddal is „ KAB-ME-15-A 22564 kódszámú Családi életre nevelés című pályázata keretében került sor az EMMI és NCSSZI támogatásával.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.