Utazás az Egészség Birodalmába

Óriási sikerrel mutatkozott be az Utazás az Egészség Birodalmába Student Health Program. Csaknem 500 szentendrei diák ismerhette meg az emberi test anatómiai modelljeit, videofilmet láttak és újra élesztést gyakoroltak. Köszönjük Magyarország Szűrőprogramjának ezt a csodás napot!

2018. június 7-én indította útjára Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja az „AZ UTAZÁS EGÉSZSÉG BIRODALMÁBA” programsorozatot, mely évente 30 000 iskolás diák részére segít megismerni a prevencióval, megelőzéssel kapcsolatos lehetőségeket: látványos anatómiai bemutatóval, virtuális technológiával, dietetikai tanácsadással okostányér, merőkanál program érintésével,  rendőrségi bemutatóval, elsősegélynyújtási ismeretekkel. A program végén bepillantást nyerhetnek a gyerekek Magyarország legnagyobb mobildiagnosztikai központjába a közel 20 méter hosszú speciális szűrőkamionba is, melyben működés közben láthatják a legújabb szűrési, vizsgálati módszereket.
Dankovics Gergely programigazgatóismertette az elsőként Szentendrén bemutatkozó , kifejezetten gyermekek számára összeállított új programot. Egyben a szűrőprogram eddigi összefoglalójaként  ismertette, hogy az elmúlt 10 év  több mint 1500 helyszínén 6 millió vizsgálatot végeztek el.

VerseghiNagy MiklósSzentendre Város Polgármestere  megnyitójában méltatta az eddigi törekvéseket, a városban javuló demográfiai mutatókat,  a növekvő születésszámot  elkötelezetten támogatja a város valamennyi egészségügyi, prevenciós törekvését, rendezvényeit,  különösen  a fiatal korosztály aktív  részvételét és példamutatóan  a futás, kerékpározás szerelmeseként maga is az egészséges életmód  egyik élenjárója ..

Dr. Somhegyi Annamária a TIEEMMI – Egészségügyi Államtitkári Megbízottja  a testnevelés-mozgás fontosságára és az egészséges táplálkozás egységének fontosságára hívta fel  a figyelmet,  hangsúlyozva, az ép testben ép lélek mentalitás fontosságát gyermek nyelve lefordítva párbeszéddel  aktivizálta  a gyermek hallgatóságot.

Gerőcs Katalin az Egészséges Városért Közalapítvány részéről megemlítette, hogy a nálunk bemutatkozó program eljut az év folyamán valamennyi Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetsége tagvárosaiba is, kiemelve a Szövetség úttörő szerepét és jelentőségét a városokban az egészségfejlesztés, egészséges életmód és egészségkommunikáció terén.

 

 

 

 

 

 

Szentendre 5 iskolájából mintegy 450 tanuló vett részt kísérő tanárokkal együtt a Dunapart varázsával kísért Egészség Birodalmába való utazáson. Közben  felüdülhettek  forrásvízzel, ropogós cseresznyével  a Közalapítvány jóvoltából , és a kamion egyik standján finom salátával várták őket.Elévülhetetlenül  óriási siker a védőnők  újjáélesztési bemutatója és a gyerekek cselekvési igénye.

Igen fontos állomásunk volt a Szentendre Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési standja, érdekes társasjátékkal, kérdezz felelek játékkal, ujjlenyomat készítéssel és sok sok ajándékkal lepték meg a diákokat.

Igéretet kaptunk, hogy   „jövőre veletek ugyanitt”  a  programot folytatjuk,  hiszen a hír máris  tova szállt és sok sok csillogó szemeket szeretnénk látni minden évben ezen a ragyogó és hasznos  tudományos ismeretterjesztő napon.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy közben a heroikus csoport irányítások mellett ,  a felnőttek számára is folytak a szűrővizsgálatok kamionban , mintegy 100 fő részvételével.

Köszönjük Dankovics Gergelynek, hogy ismét ingyenesen tette  lehetővé   a városnak, a diákoknak ezt az egyedülálló élményt.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük